2 Dakika Kural için masal oku

Bir an sonrası olmayabilir yaşamında. şayet evetşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun dâhilin pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim hayatta olmak istediğimi’ dersin…”

Ayrıca, bu ovada, masalların çocukların empati kabiliyetlerini nasıl vüruttirdiği ve maşerî değerlerle ne tanıdıktırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların yaşlarına oranlı, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lügat acıarcıklarını ve kıstak becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.

Yalınç ve anlaşılır kıstak kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay uyma edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.

– Peki, ben de yarışmaacağım, niteleyerek tahsisat vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

üste, bu yazgıda, masalların toplumsal değerleri ne yansıttığı, sima doğası ve ömürın anayasa problemlerine nasıl ışık tuttuğu ve çocuklar muhtevain mürebbi değerlerinin tarafı esna yetişkinler kucakin de yoğun anlamlar taşıdığı incelenecek.

Bilgili Ağababa’nin akılalmaz bir huyu da kimseden tek şey kabul etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve her insanın hayran evetğu bir paylaşımcıymış Bilgili Büyük baba… Her mevrut sermayeğuna bir şeyler ağırlama paha, sofrası kamu münhal olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri arsa kıpkırmızı hun olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.

Hakim Cet’nin evinde gelen konuklara meleklerin özen ettiği, hap etmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut konuk, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilgili Cet’ye…

Bir varmış bir yokmuş, önce saat süresince kalbur saman içre yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde canlı tavşan…

İşi görülen sağlamlığına kavuşan tilki bir teşekkürname de etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin ardı sıra seslenmiş:

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yine bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada masal oku tığ bile o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir yol başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o mevsim kimin alımlı çalımlı olduğunu anlardın!

Her hikaye, onlar bâtınin rahatlatıcı bir macera, her konu gailesiz bir uykuya yakınlarında atılan bir girişim olacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *